Nationale Hypotheek Garantie, wat is dat?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een landelijk geldende regeling waarmee je de aankoop van een woning volledig kunt financieren zonder in een hoog tarief te vallen, als je de hypotheeklasten niet meer kunt opbrengen en het huis verkocht moet worden, neemt de NHG de resterende schuld voor haar rekening.

Wat is het voordeel van de Nationale Hypotheek Garantie?

Het is een extra zekerheid voor u en de financier, die dan ook een lagere rente kan berekenen. Je kunt de NHG tegelijk met de hypotheek aanvragen.

Hoeveel bespaar ik?

Het voordeel bedraagt doorgaans 0,2% tot 0,4%, maar kan soms oplopen tot 0,5%. De NHG is ook interessant als je eigen geld hebt.

Wat kost NHG?

Die kost eenmalig 1% van het geleende bedrag.

Zijn er voorwaarden aan de NHG?

Ja, de kosten van de aankoop van de woning mogen in 2017 niet meer bedragen dan EUR 245.000,- .

Waar vind ik meer informatie?

Vraag naar alle voorwaarden bij de geldgever, de hypotheekadviseur, bel de NHG: 0900-1122393 (EUR 0,35 pm) of op internet nhg.nl.

En zonder NHG?

Zonder Nationale Hypotheek Garantie betaal je een hogere rente voor volledige financiering.

Wat is verstandiger: zoveel mogelijk financieren of ook eigen geld in het huis stoppen?

Als het aanhouden van eigen geld meer oplevert dan het aan hypotheeklasten kost, is het doorgaans verstandig het eigen geld achter de hand te houden.

Nationale Hypotheek GarantieNHG (Nationale Hypotheek Garantie) zet zich in om verantwoorde woonfinanciering voor meer consumenten mogelijk te maken. Dit doen ze door samen met de markt meer consumenten toegang te bieden tot verantwoorde woonfinanciering, processen te verbeteren en te helpen bij woningbehoud en mensen een vangnet te bieden.

Het doel van NHG is bijdragen aan een goed functionerende woningmarkt, zodat iedereen kan wonen in de woning die past bij zijn of haar situatie. Iedereen die een woning koopt onder de NHG-kostengrens, kan een hypotheek met NHG afsluiten. NHG biedt consumenten een vangnet in kwetsbare situaties en woningbehoud waar mogelijk. Deze zekerheid levert tevens een lagere hypotheekrente op.

Je hebt alles gelezen en je wilt graag een kennismakingsgesprek met ons? Je bent van harte welkom! Vul snel het contactformulier in en we zetten graag op het afgesproken tijdstip een vers kopje koffie of wat jij lekker vind voor je klaar.