Hypotheek zonder vast contract?

Een hypotheek zonder vast contract is het in veel gevallen mogelijk om een hypotheek af te sluiten.

Je hebt geen vast contract meer nodig om een ​​hypotheek te nemen. Heb je een contract voor bepaalde tijd of een flexibel contract, dan kun je bij je werkgever ook een hypotheek met intentieverklaring krijgen.

Stabiele bron van inkomsten

Kun je aantonen dat je de afgelopen drie jaar een stabiele bron van inkomsten hebt gehad, en kun je een werkgeversverklaring van je huidige (tijdelijke) werkgever overleggen, dan kun je in aanmerking komen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Contract voor bepaalde tijd

Heb je een tijdelijk contract, dan kom je in aanmerking voor een hypotheek met NHG, als je werkgever een intentieverklaring ondertekent, waarin staat dat het tijdelijke dienstverband nadien zal worden omgezet in een vast dienstverband.

Nationale Hypotheek Garantie

Hypotheek zonder vast contractAchter de NHG staat de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Dit Waarborgfonds staat garant voor de terugbetaling van het hypotheekbedrag aan de hypotheekverstrekker.

Stel je voor dat je door bijvoorbeeld werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of echtscheiding, niet meer aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen. Dan zul je het huis moeten verkopen. Mocht de verkoopopbrengst niet voldoende zijn om de hypotheekschuld af te lossen, dan betaalt het Waarborgfonds het verschil aan de hypotheekverstrekker. Je hebt dan een schuld bij het Waarborgfonds.

Voorwaarden

Om NHG te kunnen aanvragen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Kom je niet in aanmerking voor NHG, dan ben je afhankelijk van de voorwaarden van de hypotheekverstrekker. Wil je precies weten wat je mogelijkheden zijn, maak dan een afspraak met onze adviseur.

Je hebt alles gelezen en je wilt graag een kennismakingsgesprek met ons? Je bent van harte welkom! Vul snel het contactformulier in en we zetten graag op het afgesproken tijdstip een vers kopje koffie of wat jij lekker vind voor je klaar.