Hypotheek vergelijken

Hypotheek vergelijken? Vergelijk, bereken en vind de hypotheek die het best bij jou past.

In welke fase van mijn huizenjacht kan ik het best een hypotheek vergelijken en kiezen?

Iedereen doet er goed aan zich eerst op hypotheekgebied te oriënteren voordat hij serieus op zoek gaat naar een huis.

Wat is de beste hypotheek voor mij?

Om daar achter te komen is heel wat huiswerk nodig, onze hypotheekadviseur kan u een beknopte uitleg geven van de verschillende hypotheekvormen, en na het maken van uw klantenprofiel zal hij u adviseren welke hypotheek bij u het beste past.

Waar kan ik het best binnen stappen voor informatie over een hypotheek?

Voor een vrijblijvend gesprek voor bijvoorbeeld hypotheek vergelijken kun je terecht bij je eigen adviseur, maar ook op internet is veel informatie te vinden.

Wat kan internet in dit opzicht voor mij betekenen?

FIZA Nederlandse banken

Op internet kun je veel informatie over hypotheken vinden, maar wees voorzichtig, ook zij willen iets verkopen. Check ook bij de Nederlandse Bank (link).

Zijn deze sites objectief?

De sites worden gemaakt door commerciële organisaties die via bemiddeling in hypotheken hun brood verdienen. Je kunt de sites ook alleen bezoeken om informatie te verzamelen die is meestal betrouwbaar.

Waar kan ik terecht voor onafhankelijk advies?

Onafhankelijk advies is moeilijk te krijgen. Sluit je rechtstreeks, al dan niet via internet, de hypotheek bij een geldgever af, dan heb je natuurlijk alleen de keus uit het aanbod van de desbetreffende geldgever. Maak je gebruik maakt van een tussenpersoon, dan ontvangt deze voor zijn bemiddeling provisie. Vraag bij een hypotheekbemiddelaar of deze gebonden is aan een geldverstrekker of dat het kantoor (deels) eigendom is van een verzekeringsmaatschappij, deze kantoren zijn niet onafhankelijk en zijn gebonden met hun producten en adviezen. Betaald advies is aan te bevelen.

Welke beloning ontvangt de tussenpersoon?

Vrijwel geen enkele tussenpersoon krijgt geld voor zijn bemiddeling bij het afsluiten van de hypotheek of verzekering. Dit is voor de klant vaak voordeliger.

Dus ik kan beter rechtstreeks de hypotheek afsluiten?

Ja en nee;
Ja: als je meer dan voldoende kennis hebt van hypotheken, toekomstvoorzieningen, verzekeringen en fiscaliteit dan wel.

Nee: een adviseur kan een constructie maken dan uzelf zou kunnen, hierdoor bent u in totaal toch behoorlijk goedkoper uit, hij kan ook de voordeligste verzekering aanbieden en vergelijken, deze kunt u (vaak) niet zelf sluiten, hiervoor moet je hypotheekadviseur zijn en over een vergunning beschikken, aangesloten zijn bij geldverstrekkers en instanties en kennis hebben van de materie, deze is vaak erg complex.

Mijn makelaar wil me ook een hypotheek slijten, is dit handig?

De meeste makelaars, naast het hypotheek vergelijken, bemiddelen ook in hypotheken, dit is niet altijd gunstig, zeker niet wanneer deze makelaar de verkoop doet van de woning, een korting krijgen op de courtage is niet voordeliger.

Wat is het Keurmerk hypotheek Bemiddeling?

Ondernemingen die voldoen aan een aantal kwaliteitseisen kunnen in aanmerking komen voor het Keurmerk Hypotheek Bemiddeling. Sluit je de hypotheek af via zo’n adviseur, dan mag je ervan uitgaan dat deskundigheid aanwezig is en de bemiddeling op professionele basis plaats vindt, garantie dat je een goed advies krijgt, zekerheid of garantie biedt echter ook zo’n keurmerk niet.

Wat betekent dat eigenlijk Erkend Financieel Adviseur?

Deze persoonsgebonden erkenning is bedoeld voor hypotheekadviseurs, of een makelaar, intermediair of als zelfstandig bemiddelaar werkzaam zijn. Bij de erkenningsregeling behoren een examen en nascholing verder dient een adviseur minimaal 1 jaar praktijkervaring te hebben en een beroepscode te tekenen.

Dus als ik met zo’n adviseur in zee ga kan ik er verzekerd van zijn dat ik juist word geadviseerd?

Zo’n certificaat geeft enig houvast, maar het is geen garantie dat u een goed advies krijgt. Het advies is altijd afhankelijk van de inventiviteit, kwaliteit en mogelijkheden van de adviseur zelf.

Je hebt alles gelezen en je wilt graag een kennismakingsgesprek met ons? Je bent van harte welkom! Vul snel het contactformulier in en we zetten graag op het afgesproken tijdstip een vers kopje koffie of wat jij lekker vind voor je klaar.