Waar moet ik allemaal op letten

Een huis kopen... wat komt daar bij kijken?

Met wie krijg ik allemaal te maken

Het koopproces

Ik heb geen vast dienstverband

Krijg ik ook koopsubsidie

Hoeveel hypotheek heb ik nodig

Waar moet ik allemaal op letten

Verzekeringen

Koop je een huis, dan valt er heel wat meer te regelen dan alleen een hypotheek. Het bezit van een woning brengt immers ook risico's met zich mee. Denk maar aan de gevaren van brand, blikseminslag en wateroverlast. Zorg er voor dat je pas verworven bezit goed verzekerd is. Voor veel verzekeringen kun je bij ons terecht. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 

Opstalverzekering

Over het algemeen ben je verplicht om een opstalverzekering af te sluiten als je een hypotheek afsluit. Met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen brand-, storm-, inbraak- en diverse andere gebeurtenissen.
Verderop een uitgebreidere beschrijving

 

Inboedelverzekering

Niet alleen het huis, maar ook je meubels, je apparatuur, kortom je hele inboedel staat aan risico's bloot, zoals inbraak en brand. Een inboedelverzekering verzekert je tegen deze risico's. Niet alleen huiseigenaren, maar ook huurders hebben met deze verzekering te maken.
Verderop een uitgebreidere beschrijving

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Berokken je anderen schade, dan kun je hiervoor aansprakelijk worden gesteld. En dat kan behoorlijk in de papieren lopen! Met een aansprakelijkheidsverzekering wordt (een deel van) de schade gedekt. Verderop een uitgebreidere beschrijving.

Inkomensverzekering

Niet alleen je bezittingen lopen risico's, ook je inkomen kan risico's lopen. Denk maar aan onverhoopte werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Om in zo'n geval toch je woonlasten te kunnen blijven betalen, kun je bij FIZA terecht voor een inkomensverzekeringen. Verderop een uitgebreidere beschrijving

Woonpakket

Een huis is in veel opzichten een kostbaar bezit. Daarom is het belangrijk om het goed te verzekeren tegen allerlei risico's. Die zijn er immers volop. Denk maar aan de schade door brand, storm of water. Wil je een verzekering met een prima dekking en een goed betaalbare premie? Kies dan voor het Woonpakket met pakketkorting van FIZA.

Compleet pakket

In het Woonpakket vind je standaard alle verzekeringen die je als huiseigenaar nodig hebt, tegen de laagste tarieven. Bezit je een eengezinswoning, dan bestaat het pakket uit een opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. De drie verzekeringen kennen standaard geen eigen risico en bieden een zeer uitgebreide dekking. Je kunt de verzekeringen natuurlijk ook los afsluiten, maar de combinatie levert je het gemak op dat alles overzichtelijk bij dezelfde verzekeraar loopt, bovendien is het prettig om maar met één verzekeraar te maken te hebben. Dat voorkomt eventuele onenigheid tussen verzekeraars over wie de schade moet vergoeden. Alles in één hand geeft de meeste rust.

 

Opstalverzekering

Sluit je een hypotheek af, dan is een opstalverzekering meestal verplicht. De verzekering dekt brand-, storm-, inbraak- en andere schade. Een opstalverzekering is gebaseerd op de herbouwwaarde van je huis. Deze wordt berekend aan de hand van de inhoud van de woning, de bouwaard en de gebruikte materialen. De herbouwwaarde heeft dus niets met de vrije verkoopwaarde te maken. Overigens wordt de herbouwwaarde vaak wel genoemd in het taxatierapport, behalve bij appartementen. Koop je een appartement, dan word je meestal ook lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE), die de opstalverzekering in een collectief contract regelt.

Bij een opstalverzekering kun je kiezen uit 3 dekkingsvormen:

  • Uitgebreide dekking

  • Extra uitgebreide dekking

  • Meest uitgebreide dekking (alle onheilen; soort All Risks verzekering)

Premieberekeningbereken uw verzekeringspremie

Benieuwd wat zo een verzekering nou kost?
Reken met behulp van de rekenmodule uit wat het in jouw geval zal gaan kosten.

 

Herbouwwaarde

Een opstalverzekering is gebaseerd op de herbouwwaarde van je huis. Deze wordt berekend aan de hand van de inhoud van de woning, de bouwaard en de gebruikte materialen. De herbouwwaarde heeft dus niets met de vrije verkoopwaarde te maken. Overigens wordt de herbouwwaarde vaak wel genoemd in het taxatierapport, behalve bij appartementen. Koop je een appartement, dan word je meestal ook lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE), die de opstalverzekering in een collectief contract regelt. Is er geen herbouwwaarde in het taxatierapport vermeld, dan zijn er verschillende hulpmiddelen beschikbaar om de herbouwwaarde vast te stellen.
Via FIZA kun je de voordelige opstalverzekering afsluiten. Deze uitgebreide opstalverzekering heeft niet alleen een ongekend lage premie, maar heeft ook tal van andere voordelen.

 

Inboedelverzekering

Niet alleen het huis, maar ook je meubels, je apparatuur, kortom je hele inboedel staat aan risico's bloot. Denk maar aan diefstal, brand en beschadiging. Je kunt je inboedel op diverse manieren tegen deze risico's verzekeren. Van een eenvoudige brandverzekering tot de meest uitgebreide inboedelverzekering.

 

Aanvullende verzekeringen

Ben je in het bezit van kostbare zaken, zoals juwelen, antiek of een uitgebreide postzegel- of muntenverzameling (boven een bepaald bedrag, er is bijvoorbeeld een standaard dekking van €3500,- voor lijfsieraden en €5000,- voor audio/visuele apparatuur), dan is het verstandig om je inboedelverzekering uit te breiden met de speciale kostbaarheden dekking.

 

Indexering

Veel inboedelverzekeringen worden automatisch geïndexeerd. Dat wil zeggen dat het verzekerd bedrag wordt aangepast aan de eventuele inflatie. Daarom is het heel belangrijk dat je inboedel bij het afsluiten van de verzekering op de juiste waarde wordt geschat, dit kun je heel makkelijk met een inboedelwaardemeter zelf bepalen in minder dan 5 minuten. Vanzelfsprekend moet je veranderingen van je inboedel, door aankoop of door verkoop, ook melden aan je verzekering, zodat het verzekerd bedrag kan worden aangepast.

 

Onderverzekerd of te hoog verzekerd

Komt het verzekerd bedrag niet overeen met de waarde van je inboedel dan ben je onderverzekerd of te hoog verzekerd. Je bent onderverzekerd als de waarde van je inboedel veel hoger is dan het verzekerde bedrag. Bij eventuele schade wordt dan vaak maar een deel vergoed. Zorg er voor dat je op tijd je verzekering aanpast door het bedrag te verhogen

Je bent te hoog verzekerd als je een verzekering afsluit die (een gedeelte van) een andere verzekering overlapt, of als de waarde van je inboedel veel lager is dan het verzekerd bedrag. Toch krijg je nooit een hoger bedrag uitgekeerd dan de werkelijke schade. Lees goed de voorwaarden in de polissen. Zo kun je voorkomen dat je te veel premie betaalt.

Voorbeeld
Ter verduidelijking hebben we hier een voorbeeld van een onderverzekerde inboedel.
Werkelijke waarde van de inboedel € 35.000,-
Verzekerde som € 20.000,-
Schade na een inbraak € 6.000,-
De vergoeding wordt door de verzekeraar op de volgende manier berekend:
€ 20.000,- : € 35.000,- x € 6.000,- = € 3.428,57
De rest van de schade (€ 2.517,43) is voor rekening van de verzekerde, omdat deze over een te laag bedrag premie betaalde.

 

Inboedelverzekering

De zeer voordelige inboedelverzekering is bij FIZA af te sluiten. Je betaalt hier niet alleen een uiterst lage premie voor, je bent ook nog eens compleet verzekerd. De inboedelverzekering is ook een onderdeel van het Woonpakket.
De inboedelverzekering van FIZA heeft standaard al een MEEST UITGEBREIDE dekking (soort All Risks), bij de meeste verzekeraars moet je daar weer extra voor kiezen en betalen. Met behulp van de rekenmodule`s kun je zelf je premie berekenen.

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar kan grote schade tot gevolg hebben. Word je aansprakelijk gesteld voor de financiële gevolgen, dan dekt de aansprakelijkheidsverzekering van FIZA de schade.

Je wordt aansprakelijk gesteld. Wat nu?

Veroorzaak je onverhoopt schade en word je aansprakelijk gesteld, dan kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Denk maar eens aan iemand die door jouw toedoen zijn of haar beroep niet meer kan uitoefenen. Inkomstenderving, bijkomende kosten, voor je het weet loopt de schade in de duizenden euro's. Moet je daar allemaal zelf voor opdraaien, dan sta je aan de rand van de financiële afgrond. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de gevolgen, ook als de schade is aangericht door je kinderen of je huisdieren.

 

Woonpakket

De aansprakelijkheidsverzekering is onderdeel van het Woonpakket van FIZA. De premie is alleen afhankelijk van je gezinssamenstelling, de dekking is standaard al €1.250.000,-.

 

Inkomensverzekering

Net als je bezittingen, kan ook je inkomen "schade" oplopen. Bijvoorbeeld als je (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt of plotseling werkloos wordt. Je inkomen kan dan ineens flink dalen. Om er voor te zorgen dat je wel je woonlasten zult kunnen blijven betalen, kun je bij ons terecht voor een voordelige inkomensverzekering.

De Inkomensverzekering

Kun je door werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of een blijvende handicap je beroep niet langer uitoefenen, dan heeft dat gevolgen voor je inkomen. De Inkomensverzekering betaalt in zo'n geval (een deel van) je hypotheeklasten voor een bepaalde tijd, zo wordt voorkomen dat je ook nog je huis uit zou moeten.

 

Overlijdensrisicoverzekeringen

In het geval dat één van beide partners te overlijden, dan wil je natuurlijk dat de achterblijvende partner zonder zorgen in het huis kan blijven wonen. Een overlijdensrisicoverzekering biedt de oplossing. Sluit in zo'n geval altijd een losse overlijdensrisicoverzekering af. Er worden veel overlijdensrisicoverzekeringen aangeboden op de markt. Maar de voorwaarden en de premies zijn door ons heel makkelijk te vergelijken. Wij helpen je graag hierbij!