Dienstverband

Een huis kopen... wat komt daar bij kijken?

Met wie krijg ik allemaal te maken

Waar moet ik allemaal op letten

Het koopproces

Krijg ik ook koopsubsidie

Hoeveel hypotheek heb ik nodig

Ik heb geen ‘vast dienstverband’ krijg ik dan wel een hypotheek?

Ook zonder vast dienstverband is het in veel gevallen mogelijk om een hypotheek af te sluiten.

Stabiele bron van inkomsten

Kun je aantonen dat je de afgelopen drie jaar een stabiele bron van inkomsten hebt gehad, en kun je een werkgeversverklaring van je huidige (tijdelijke) werkgever overleggen, dan kun je in aanmerking komen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

 

Contract voor bepaalde tijd

Heb je een tijdelijk contract, dan kom je in aanmerking voor een hypotheek met NHG, als je werkgever een intentieverklaring ondertekent, waarin staat dat het tijdelijke dienstverband nadien zal worden omgezet in een vast dienstverband.

 

Nationale Hypotheek Garantie

Achter de NHG staat de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Dit Waarborgfonds staat garant voor de terugbetaling van het hypotheekbedrag aan de hypotheekverstrekker.
Stel je voor dat je door bijvoorbeeld werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of echtscheiding, niet meer aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen. Dan zul je het huis moeten verkopen. Mocht de verkoopopbrengst niet voldoende zijn om de hypotheekschuld af te lossen, dan betaalt het Waarborgfonds het verschil aan de hypotheekverstrekker. Je hebt dan een schuld bij het Waarborgfonds.

 

Voorwaarden

Om NHG te kunnen aanvragen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Kom je niet in aanmerking voor NHG, dan ben je afhankelijk van de voorwaarden van de hypotheekverstrekker. Wil je precies weten wat je mogelijkheden zijn, maak dan een afspraak met onze adviseur.